Is een duur koffiezetapparaat met bonen een goede investering?

  Home  /  Cadeaus  /  Is een duur koffiezetapparaat met bonen een goede investering?

Is een duur koffiezetapparaat met bonen een goede investering? Image

Is een duur koffiezetapparaat met bonen een goede investering?

Er zijn sommige dingen in het leven die wat geld kosten maar een goede investering zijn. Of een dure koffiemachine ook een goede investering is, dat gaan wij je vandaag vertellen. Zo zijn er veel verschillende redenen waarvoor je de koffie zou willen gebruiken en ligt het natuurlijk ook aan jouw persoonlijke koffie voorkeuren of 1 machine beter is dan de andere en of een bepaalde machine het geld waard is.

Daarom vertellen wij je graag wat meer over de koffiemachines. Koffie vult dan ook een bepaalde behoefte van iedereen in. De een drinkt graag in de ochtend een cappuccino om bijvoorbeeld wakker te worden en de andere drinkt weer een andere koffie om een maaltijd af te sluiten. Verder zijn er ook veel variaties en kun jij ook kiezen om bijvoorbeeld een heerlijke Latte Macchiato te maken of een heerlijke ijskoffie.

Houd dus altijd goed rekening met de verschillende soorten koffie die jouw koffiezetapparaat kan maken. Een koffiezetapparaat dat de mogelijkheid heeft om erg veel verschillende soorten koffie te maken is bijvoorbeeld een goede investering.

koffiezetapparaat met koffiebonen

Koffiezetapparaat voor horeca

Op het moment dat je een bedrijf hebt is het belangrijk om te investeren in een goede koffiemachine voor je werknemers. Hierbij is het erg belangrijk om een goede koffiemachine aan te schaffen dat past bij de medewerkers van het bedrijf en dan ook bij de wensen. Bedrijven die in de horeca zitten moeten bijvoorbeeld koffiemachines aanschaffen die van een ontzettend hoge kwaliteit zijn en daarnaast de mogelijkheid bieden om veel verschillende kopjes tegelijk te maken.

Wanneer er immers meerdere klanten zijn die koffie willen kun je niet kopje voor kopje aan de slag met het maken van koffie. In dit geval is een koffiemachine met een hoge kwaliteit en veel capaciteit een goede investering die zich zeker zal terugbetalen! Zoals dus al eerder gezegd is het erg belangrijk om goed rekening te houden met het doel van koffie.

Bij bedrijven en horeca zaken waar koffie een bijzaak is zal het niet nodig zijn om de allerduurste koffiemachine aan te schaffen. Bij bedrijven en zaken waar veel koffie wordt gedronken is het belangrijk om een echte high end koffiezetapparaat aan te schaffen waar ook een goede molen bij inbegrepen is. Check daarom eerst een koffiezetapparaat bonen beste getest. Je wil geen koffiemachine met bonen kopen die geen lekkere koffie brouwt. Sommige koffiezetapparaten malen de koffiebonen niet goed waardoor de smaak minder wordt.

Waar moet je dus op letten bij de aanschaf van een koffiezetapparaat ?

 • Erg belangrijk is de snelheid van de koffiemachines. Hiermee bedoelen we tijd die het duurt om 1 kopje te zetten en ook de capaciteit die de machine aankan. Wanneer je veel klanten en/of veel kopjes koffie tegelijk wilt maken raden wij de grotere espressomachines aan die behoren tot het duurste segment. Deze zijn supersnel en kunnen binnen een aantal seconden een goede koffie zetten.
 • Ook is het belangrijk om te letten op de bediening van de machine. Wil jij bijvoorbeeld graag dat werknemers zelf hun koffie kunnen zetten doordat ze zelf bijvoorbeeld een capsule moeten plaatsen, of ga je liever voor een volautomatische machine waarmee iedereen met een simpele druk op de knop een heerlijke koffie kan zetten.
 • Tot slot is het belangrijk om te letten op het formaat van de koffiemachine. Bij een wat kleiner bedrijf zal er immers niet genoeg ruimte zijn om een mega machine neer te zetten. Let voor de aanschaf dus altijd even goed op op wat de exacte afmetingen van de koffiemachine zijn die je graag zou willen aanschaffen.

koffie

Mogelijkheden en prijsverschillen van koffiemachines

De prijsverschillen hangen dan ook erg af van het soort apparatuur waaraan jij de voorkeur geeft en ook op de manier dat de koffie wordt gemaakt, daar zijn veel verschillen over.

Hierbij is het een goede tip om eens de prijzen om te rekenen naar de prijs per kopje koffie. Zo blijkt het at een echte goede topmachine met koffie koffie kan maken voor een bedrag van ongeveer 3 cent.

Echter kan er ook een duurdere machine zijn die wellicht 3x zo veel kost maar waarbij het veel goedkoper is om koffie te maken en sneller. Let dus ook altijd op de instelmogelijkheden, de capaciteit per uur, de levensduur en ook de kwaliteit van de koffie zelf. Proef bijvoorbeeld zelf eens de kwaliteit van de koffie voordat je de machine koopt.

Ook belangrijk is het om te weten hoe de koffiemachine geïnstalleerd moet worden en wat de kosten hiervan zijn. Het handmatig installeren van de duurt koffiemachines kost namelijk vaak aardig wat geld.

Author | Barbara Pals Comments | 0 Date | juni 2, 2018

categories & tags

In Cadeaus

leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Contact

  Heb je vragen of opmerkingen?
  Neem dan contact met ons op! Dat kan via het formulier op onze contact pagina of via onderstaande gegevens.

  Email en GSM
  info@pinkandgreen.nl
  +31 6 8515 4499

  Openingstijden
  Maandag – vrijdag
  van 09:00 tot 17:00
  Zaterdag
  van 10:00 – 17:00
  Zondag
  van 12:00 – 17:00

 • Cadeautip!

  Verzorgingsproducten
 • Een heerlijke tip