Ziggo versus KPN, welke is het beste?

  Home  /  Internet  /  Ziggo versus KPN, welke is het beste?

Ziggo versus KPN, welke is het beste? Image

Ziggo versus KPN, welke is het beste?

Twee grote spelers op het gebied van elektronica zijn KPN en Ziggo. Beide merken hebben dan ook veel klanten die gebruik maken van internet, bellen en ook van tv. Echter zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee.

Zo worden er verschillende soorten pakketten geboden en ook zijn er soms problemen en storingen. De storingen zijn voor de televisie bij KPN dan ook gemiddeld 15% en bij Ziggo is dit 23%. Wanneer je dus wilt gaan voor minder storingen is KPN een beter aanrader. Als we wat dieper ingaan op het televisie pakket dan valt er op dat er grote verschillen zijn. Bij KPN is er dan ook een instapabonnement wat een bedrag van 51,60 euro per maand kost.

Voor dit bedrag krijg je meer dan 60 zenders, waarvan er meer dan 30 een goede HD kwaliteit leveren. Een ander interessant feit is dat KPN e mogelijkheid bied om voor 5 euro extra per maand op te nemen. Ook is er een programma gemist functie waarmee je veel afleveringen tot 7 dagen na de uitzending terug kunt kijken. Tot slot biedt KPN ook de mogelijkheid om een sport abonnement aan te schaffen voor 15 euro per maand waarmee je toegang hebt tot 6 kanalen.

WiFi

Televisie bij Ziggo

Ziggo heeft ook een aantrekkelijk televisie pakket dat begint bij een bedrag van 47,50 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je maar liefst 77 zender. Daarnaast krijg je een speciale mediabox geleverd waarmee je alle programma’s terug kunt kijken via TV gemixt. Verder is er ook een duurder abonnement dat de MediaBox XL noemt. Hiermee kun je van veel meer zenders uitzendingen terug bekijken, ook in een hoge kwaliteit. Verder kun je ook HBO series en films terugkijken via Ziggo voor een bedrag van 11,95 euro per maand. Wel zijn er dus vaker storingen bij Ziggo en daarnaast zijn er ook veel klachten. Zo is

Ook zijn er veel klachten over beeldhaperingen en haperingen in het geluid. Het cijfer dat de consument Ziggo geeft voor de kwaliteit van de televisie is dan ook een slechte 5.9, wat natuurlijk erg laag is.

Internet en router

KPN krijgt een vrij goede beoordeling op het internet. Op het moment dat je geen glasvezel hebt kun je bij KPN het zogenaamde DSL abonnement afnemen. Wel is het nadeel dat het internet niet altijd in een hoge snelheid is voor diegenen die wat verder van de centrale afzitten. Zo kan het goed voorkomen dat het bekijken van series en films in HD niet mogelijk is.

In sommige gebieden waar glasvezel is aangelegd kan men profiteren van een ontzettend snel en stabiel interent. De maximale snelheid is de laatste jaren wel omhoog gelopen aangezien kpn veel besteed aan een betrouwbaar internet netwerk. Het goedkoopste internet abonnement waarmee je een maximum snelheid van 40 mits per seconde kunt halen, kost 51,50 euro per maand. Daarnaast kun je ook een upgrade kopen naar een snelheid van 100 mbits voor 5 euro per maand. Maar dan moet het glasvezel uiteraard wel beschikbaar zijn bij jou.

Ziggo scoort veel beter op het gebied van internet. Hier zijn dan ook een aantal redenen voor.

computer met koffie

Redenen waarom Ziggo beter scoort op internet:

 • Internet wordt geleverd in combinatie met digitale en analoge tv en dus is er een betrouwbaarder kabelnetwerk dat vaak goed werkt.
 • Klanten ontvangen een wifi modem in huis die een extra draadloos netwerk uitzend.

Volgens sommige websites is echter de router die Ziggo meelevert niet altijd even goed. Gelukkig zijn er veel websites die je helpen met de beste router voor Ziggo te vinden. Een betere router zorgt voornamelijk voor beter bereik. Waar de duurdere WiFi routers ook in presteren is grotere netwerken, heb jij veel apparaten die tegelijk verbinding moeten maken met je Ziggo router? Dan is het wellicht een goed idee om een aparte router te kopen! Je kan ook gebruik maken van een access point.

Bellen

Ook het bellen is natuurlijk belangrijk. Bij KPN kun je voor een bedrag van 12 cent per minuut vast telefoneren. Het starttarief hiervan is 12 cent. Daarnaast kun je ook kiezen voor de optie bel onbeperkt altijd wat een bedrag van 16,50 euro per maand kost. Hiermee kun je onbeperkt bellen naar zowel vaste als mobiele nummers.

Ziggo bied ook een goed bellen pakket. Echter hanteren zij 11 cent per minuut waarmee je dus 1 cent goedkoper uit bent dan bij KPN. Het starttarief van Ziggo is 11 cent, en dus ook weer 1 cent goedkoper dan KPN. Wel is er een groot prijs verschil met het pakket waarmee je onbeperkt kan bellen. Bij KPN kost dit abonnement dus een bedrag van 16,50 euro per maand, terwijl het bij Ziggo maar 10,95 euro per maand is. Een vrij groot verschil. Wel is er een nadeel aan het unlimited bel pakket van Ziggo, je kunt namelijk niet naar nummers onbeperkt in het buitenland bellen.

Author | Barbara Pals Comments | 0 Date | juni 3, 2018

categories & tags

leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Contact

  Heb je vragen of opmerkingen?
  Neem dan contact met ons op! Dat kan via het formulier op onze contact pagina of via onderstaande gegevens.

  Email en GSM
  info@pinkandgreen.nl
  +31 6 8515 4499

  Openingstijden
  Maandag – vrijdag
  van 09:00 tot 17:00
  Zaterdag
  van 10:00 – 17:00
  Zondag
  van 12:00 – 17:00

 • Cadeautip!

  Verzorgingsproducten
 • Een heerlijke tip